Ärligt Psykisk Ohälsa

Det är okej att jag är glad


Jag vet, titeln på det här inlägget kanske låter konstig. Men detta är något som jag ganska ofta måste intala mig själv.

Den här helgen har jag mått så himla bra! Jag har varit glad och inte känt av någon större stress eller press angående någonting. Jag har hängt med fina människor, vädret har varit bra och jag har tagit tag i en massa grejer som har släpat efter. Så himla skönt!

Okej, jag ljög lite nyss. Den här helgen har jag mått så himla bra, nästan hela tiden.

I och med att det har varit ganska mycket fokus på mitt mående här på bloggen och på min Youtubekanal, och då mestadels om att jag inte har mått så bra så kan jag ibland få dåligt samvete när jag väl mår bra. Det känns sorgligt att säga men det är så sällan jag är glad att det känns lite konstigt när jag väl är det. Och jag känner att jag kanske framstår som fake.

Jag hör ju hur dumt det låter när jag väl skriver det här, men det är ärligt så tankarna brukar kunna gå. Framförallt när jag var sjukskriven tänkte jag ofta i de här banorna och tog upp det i videon nedan.

Dock har jag gjort framsteg för jag lyckades ganska bra med att mota bort tankarna i helgen och övertyga mig själv om att jag faktiskt FÅR må bra.

Känner du igen dig i detta?

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Svar
  ellenlundis
  26 mars 2018 kl. 22:29

  Känner mej igen det där, när jag var i en jobbig period. Men jag mår mkt bättre, än förra året. Då var jag så ledsen. Folk sårade mej, jag mådde så hemskt dåligt.. Bytte 3 jobb på ett år. Men till slut kom det bättre vändning slutet av året. Skönt tyckte jag. :)

  År 2012, var jag i en djup depression. Men jag kunde gå igenom det. Tog långt tid. Men jag lyckades. (Jag tar fortfarande mina mediciner, för jag ska orka med dagen) :)

  Måste bara säga, att jag gillar dina inlägg, foton och videos. Passar så bra i ett blogg-inlägg!

 • Svar
  Agnes Comstedt
  1 april 2018 kl. 17:21

  Starka, kloka, fina, fantastiska du. Du vet vad som är sant, att man får må på exakt alla sött och det är alltid okej. Gör vad som är bäst för dig. Kram❤️

 • Svar
  Maja - Våga prata om psykisk ohälsa
  11 april 2018 kl. 01:48

  Gud känner igen mig så himla mycket! Nästan så man känner lite skam över att man mår bra i stunden eller om man skrattar högt åt något. Jag gick till och med runt och var orolig att min partner sen +3 år tillbaka skulle tycka att jag var ”fake”, nu har vi pratat om att jag kände så och han tyckte att det var något av det sjukaste han hört. Och jag kan väl hålla med han samtidigt som jag inte riktigt kan styra allt jag känner. Tack för ett bra inlägg! ♡

  • Svar
   Joakim
   26 juni 2018 kl. 07:51

   Förlåt för segt svar! Det är sjukt hur tankarna och känslorna bara kan springa iväg ibland. Man som vet att det man tänker och känner är konstigt men man kan ändå inte alltid styra det. Kram på dig! ❤️

Skriv ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.