Personlig Utveckling Psykisk Ohälsa

Släpp kontrollen


En del av den problematik jag har är att jag har ett otroligt stort kontrollbehov. Det märks av i många situationer och är svårt att göra sig av med tycker jag. MEN, det finns en sak jag har utmanat mig själv med och som har blivit mycket bättre:

Lyssna på musik i hörlurar när jag är ute!

Jag har aldrig kunnat ha hörlurar med musik på när jag är ute bland folk. Har många gånger försökt men det har alltid slutat med att jag har känt mig stressad och har varit tvungen att stänga av, pga att jag måste ha koll på vad som sker runt omkring mig.

I och med flytten nu så har jag fått en ganska mycket längre restid till jobbet och i och med det bestämde jag mig för att utmana mig själv. Det började lite smått med att jag lyssnade i korta stunder. Sen lite längre men att jag var tvungen att stänga av om jag hörde nåt ovanligt ljud runt mig. Och så har jag ökat på lite mer hela tiden…

Nu har det kommit till den punkten att jag knappt kan gå någonstans utan att ha musik eller en podd i öronen! Kan ni fatta?! Från att aldrig någonsin ha klarat av det till att knappt klara sig utan. Det är coolt hur man kan ställa om hjärnan, bara man har rätt förutsättningar och gör det på rätt sätt.

Så nu behöver jag alla era bästa poddtips! Har en förkärlek för kriminalpoddar av olika slag, typ Svenska Mordhistorier och liknande. Vill hitta en ny med en massa avsnitt som jag kan plöja!

Mina fellow kontrollfreaks, hur yttrar sig ert kontrollbehov?

Du kanske också gillar

3 Kommentarer

 • Svar
  Molkan
  15 mars 2018 kl. 15:06

  Jag ställer in och flyttar alla möten, träffar, middagar osv där jag känner att jag inte har 100% koll på. Har också supersvårt att planera in ”save the date”-evenemang. Supertråkigt.

  Mina favoritpoddar inom crime är;
  – Rättegångspodden
  – P3 Dokumentär (finns massor av crimeavsnitt)
  – En mörk historia
  – #ibrottetsspår
  – Mordpodden
  – Spår
  – Fallen jag aldrig glömmer (m. Hasse Aro)

  Sen har jag precis börjat lyssna på ’Mord mot Mord’, men jag vet inte vad jag tycker om den än…

  Kram

 • Svar
  ellenlundis
  15 mars 2018 kl. 16:39

  Du är en kämpe, Jocke! :)
  Jag lyssnar på HanaPee’s otroliga podcast. Jag är på avsnitt 62 av 200. Det är en bit kvar. jag lyssnar när jag känner för det. :)

 • Svar
  Agnes Comstedt
  20 mars 2018 kl. 09:28

  Gud vad bra, så stolt över dig! Det går alltid om man har bra inställning och inte ger upp.
  Lyssnar bara då jag åker till och från stallet så det blir inte jätteofta men lyssnar på kanske 3 poddar i veckan! Mina tre favoriter är Regnbågsliv, Spöktimmen och Frågar åt en kompis! Väldigt blandat innehåll och en bra variation från de tre!
  Hoppas du mår bra, ily kram❤️

Skriv ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.