Ärligt Smink & Hudvård

Nu är jag en makeup guru 💄


Okej nej, det är jag inte men jag håller på att experimentera mer med smink.

På bilden här ovan ser ni mitt första seriösa försök med ögonskugga och jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra. Eller? Det är ju skitsvårt att få det att se bra ut! Det kommer krävas mycket övning innan jag kommer gå ute med det men det är kul!

Nåt jag tycker är tråkigt dock är att nu när jag och även Mikael har börjat intressera och använda oss mer av smink så har vi båda fått kommentarer om att vi ”försöker vara/härmar Thomas Sekelius och Jimmie Star. Det var många år sedan jag slutade försöka vara som någon annan men däremot kommer jag aldrig sluta inspireras av andra människor.

Något som både Thomas och Jimmie har gjort är att öppna dörren för att alla som vill ska kunna känna att det är okej att använda smink. De har brutit mot normer och skapat förändring och har helt klart inspirerat mig att börja utforska smink mer och det är inget jag sticker under stol med.

Tack Thomas och Jimmie för allt ni har gjort och gör!

Jag vill hitta min egen stil och vad jag gillar när det kommer till smink. Det är så coolt att man kan göra så mycket med det, leka runt och forma om detaljer i sitt ansikte. Just nu håller jag på att lära mig hur jag gör contour på bästa sätt och sen vill jag bli grym på ögon. En sak i taget.

Vad tycker ni är roligast med smink?

Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Svar
  Mariathereseöstman
  30 januari 2018 kl. 13:25

  Du härmar väll ändå ingen! Alla har rätt att ha smink och prova sig fram :)
  Jag rycker det blev jätte bra! Själv suger jag på att lägga fin ögonskugga så jag håller mig till maskara ;)
  Kram på dig! ❤️

  • Svar
   Joakim
   1 februari 2018 kl. 08:19

   Tack! Det är verkligen jättesvårt men jag ska öva öva och öva!

 • Svar
  Agnes Comstedt
  30 januari 2018 kl. 18:26

  Tycker du är superduktig! Och så himla synd att folk ska säga sånnt! Det ni gör är att upplösa normer ännu mer, och ju fler som gör det desto bättre! Är sjukt impad att du orkar kämpa, det betyder verkligen så mycket för så många, därebland mig för du inspirerar mig att vara jag varje dag.

  Jag sminkar mig för att de tär roligt, som normerna säger kring mig som tjej ”måste” kag ha smink, det är endast 2 andra tjejer i min klass som inte har full face varje dag. Därför är jag stolt att jag vågar gå helt utan de flesta dagar och ibland ha när jag blir inspirerad till det!
  Kram❤️

  • Svar
   Joakim
   1 februari 2018 kl. 08:20

   Fina du! <3 Det är jättebra att du bara sminkar dig när du känner för det. Det ska som sagt vara kul och inget måste. Kram!

 • Svar
  Anna-Maria
  30 januari 2018 kl. 20:40

  Att folk ska lägga sig i vad andra gör så mycket…! Det är väl upp till var och en om man vill sminka sig eller inte. Tänk vad mycket enklare saker skulle vara om folk bara kunde sköta sitt eget och inte lägga sig i så mycket.
  Fortsätt att göra som du vill. :)

  • Svar
   Joakim
   1 februari 2018 kl. 08:21

   Ja det hade varit väldigt skönt om folk la mindre tid på att lägga sig i vad andra gör som inte påverkar dem ett dugg!

Skriv ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.